Sorteren
Sorteer op
Met deze Colt messenslijper van Gefu blijft geen enkel mes bot. De slijpen van de messen kan in drie stappen gedaan worden. De eerste stap bevat een diamanten slijpsteen en zorgt ervoor dat de beschadigde randjes weggehaald worden. De tweede bevat een slijpstaal welke de messen weer scherp maakt. De laatste stap bevat een keramische slijpsteen welke ervoor zorgt dat het mes weer gepolijst wordt waarna het mes weer klaar voor gebruik is. De slijper is voorzien van een anti-slip laag zodat je veilig op het aanrecht kunt werken.
Pluspunten:
Messen slijpen in drie stappen
Anti-slip coating
Ergonomische handgreep
Minpunt:
Niet geschikt voor scharen en kartelmessen
Duitse degelijkheid met een designvolle twist! Met meer dan 280 best selling items is Gefu specialist in hoge kwaliteit keuken tools. Allemaal gecategoriseerd in een perfecte match voor functionaliteit, kwaliteit en design. Met hun motto ‘Discover Culinary Artistry’ zorgt Gefu niet alleen voor gemak, maar geeft het de hobby kok ook ruimte om zichzelf te verrijken en vormen tot toekomstige chef kok. Dit komt door de innovatieve productiewijze waar de artikelen tot in perfectie worden getest. Zodoende weet je dat je met Gefu gegarandeerd bent van een hoge kwaliteit keuken artikel.
Op het scherpst van de snede..
Vaak zijn mensen bang van scherpe messen. Maar wist je dat een bot mes veel gevaarlijker is?
Probeer maar eens een appel of grote aardappel door te snijden met een bot mes. Je zult een hoop kracht moeten zetten met de kans op uitschieten. Messen zullen hun scherpte, ongeacht het merk, altijd verliezen wanneer deze niet goed onderhouden wordt. Een messenslijper lost dit probleem voor je op.
Een messenslijper heeft verschillende fases. Bij de eerste stap verwijder je de braampjes aan beide kanten van het mes. Bij de volgende stap slijp je het mes weer vlijmscherp om hem vervolgens in de laatste stap te polijsten. Zo zorg je ervoor dat je er weer even tegenaan kunt met die geliefde messen uit het messenblok! Let wel op, messen met een kartel zoals steakmessen zijn minder geschikt om zelf te slijpen.
Probeer maar eens een appel of grote aardappel door te snijden met een bot mes. Je zult een hoop kracht moeten zetten met de kans op uitschieten. Messen zullen hun scherpte, ongeacht het merk, altijd verliezen wanneer deze niet goed onderhouden wordt. Een messenslijper lost dit probleem voor je op.
Een messenslijper heeft verschillende fases. Bij de eerste stap verwijder je de braampjes aan beide kanten van het mes. Bij de volgende stap slijp je het mes weer vlijmscherp om hem vervolgens in de laatste stap te polijsten. Zo zorg je ervoor dat je er weer even tegenaan kunt met die geliefde messen uit het messenblok! Let wel op, messen met een kartel zoals steakmessen zijn minder geschikt om zelf te slijpen.