
Sorteren
Sorteer op
Zelf aan de slag met spätzle!
Een groot bord vol met deze lekkere deegsliertjes en een goede saus! Of ga jij liever voor de versie met alleen wat kaas? Alles kan met spätzle.
Wat heb je nodig: 500 gram bloem, 4 eieren, 150ml water en 1 theelepel zout.
Meng deze ingrediënten tot een mooi glad beslag. Het is wel wat dikker dan pannenkoekenbeslag.
Zet een grote pan met gezouten water op het vuur.
Gebruik een spaetzlepers of spaetzle schraper om het beslag vervolgens om te toveren in de bekende slierten. De spaetzle is gaar zodra het boven komt drijven. Doe dus ook niet direct teveel in de pan, ze mogen niet aan elkaar plakken.
Serveer de spaetzle met een lekkere dikke saus in de winter of met slecht wat kaas en nootmuskaat in de zomer. Wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan hier verder bij onze blogs over koken met pastasoorten.