
Sorteren
Sorteer op
Zelf aan de slag met pasta!
Wat heb je nodig: 400 gram pastabloem, 1 theelepel zout, 4 eieren, 2 eidooiers en 2 theelepels olijfolie.
Maak op het aanrecht een berg van de bloem. Maak hier een kuiltje in en doe daar de eieren, eidooier en olijfolie in. Begin eerst met een vork, klop de eieren los en pak hier steeds wat bloem bij.
Neem het dan over met je handen en kneed het in circa 5 minuten tot een mooi, glad deeg.
Vorm het deeg tot een schrijf van zo'n 2cm dik en pak in in met plasticfolie of bijenwas vellen.
Wanneer je een bal maakt van het deeg moet het langer rusten in de koelkast. Een schijf heeft een groter oppervlak en is minder dik dus koelt sneller af.
Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Wordt het een lasagne? Ravioli? Spaghetti? De keus is aan jou.
Ben je benieuwd naar onze pastarecepten? Klik dan hier en lees verder in onze blogs over koken met pastasoorten.