
Sorteren
Sorteer op
Het verschil tussen pasta en spaetzle!
Pasta en spaetzle, beide zijn het deegwaren maar toch zijn het totaal verschillende gerechten.Waar pasta een groot onderdeel is van de Italiaanse eetcultuur, is dat in Duitsland en Oostenrijk de spaetzle.
Spaetzle of spätzle maak je van bloem, water, zout en eieren. Dit roer je tot een beslag waarna je het met behulp van een spätzle pers in de bekende sliertjes perst. Dit doe je direct boven een pan met gezouten water. Uiteraard hoort hier nog wel een saus bij! Zo kun je kiezen voor een romige variant met room, spek, paddenstoelen en wat verse groene kruiden. Of wat dacht je van de combinatie met hachee?
Pasta is ook ontzettend leuk om zelf te maken. Zelf een mooi pastagerecht maken is echt niet moeilijk, mits je de juiste hulpmiddelen in huis hebt. Zo heb je een pastamachine nodig om de pasta tot de perfecte dikte uit te rollen. Heb je trek in ravioli? Ga dan voor de dunste stand, je zal tenslotte twee lagen gebruiken per ravioli. Een spaghetti of tagliatelle is het lekkerst op de één na dunste stand.
Laat de spaghetti of tagliatelle vervolgens iets drogen op de pastadroger, zo gaan ze niet aan elkaar plakken.