Gevulde cannolli met pompoen en snijbiet
3 uien
1 knoflookteen
1 eetlepel kappertjes
800 gram tomatenblokjes (2 blikken)
200 ml groentebouillon
1 bos peterselie
100 ml sterke groentebouillon
100 gram couscous
200 gram Gouda Kaas
500 gram musquée de provence pompoen
200 gram snijbiet (enkel het blad)
250 gram ricotta
1 knoflookteen
20 cannelloni's
Zout, peper en suiker
Bereidingswijze
Tomatensaus:
Pel de uien en de knoflook. Hak deze fijn en bak ze kort in wat olijfolie.
Hak de kappertjes en voeg deze samen met de tomaten en 200ml bouillon toe aan de knoflook en ui.
Laat dit 10 minuten doorkoken.
Breng het geheel dan op smaak met peper, zout en wat suiker.
Hak de peterselie fijn en voeg dit als laatste toe.
Cannolloni:
Breng 100ml groentebouillon aan de kook en giet dit over de 100 gram couscous. Dek de schaal af met folie en laat het 10 minuten staan.
Schil de pompoen en verwijder de korst van de kaas. Gebruik dan de Transforma trommelrasp om deze fijn te raspen.
Snijd de bladen van de snijbiet in dunne reepjes.
Pel de knoflook en hak deze fijn. Mix dit door de pompoen, kaas, couscous en ricotta.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Gebruik nu de Transforma gehaktmolen om met worst opzetstuk om de cannelloni's te vullen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg een klein laagje tomatensaus op de bodem van een ovenschaal.
Verdeel de cannelloni's en bedek ze weer met de tomatensaus.
Strooi er nog wat geraspte kaas overheen en bak ze in het midden van de oven in circa 35 - 40 minuten gaar.
Tip: Heb je vulling over? Gebruik dit dan gerust om dat cannelloni's mee af te dekken! Heerlijk!
Voedingswaarde per portie (4 porties)
598 | kcal |
2.498 | kj |
34 gr | Proteïne |
18 gr | Vet |
75 gr | Koolhydraten |
5 gr | Vezels |