
Gemarineerde zalmtartaar met garnituur
Zalmtartaar:
2 lente-uien
200 gram zalmfilet zonder vel (in stukjes)
Marinade:
3 eetlepels druivenpitolie
1 theelepel sesamolie
2-3 eetlepels citroenrasp en zest
Witte peper
Zout
Gember
Pate:
3 eetlepels olijfolie
3 artisjokken(harten)
1 aardappel
2 eetlepels roomkaas
Zout
Citroenpeper
Tuinkers
Dillesaus:
Dille
Olijfolie
Zout
Om het af te maken:
Geplukte sla
Tuinkers
Avocado
Komkommer
Bereidingswijze
Marineer de zalm 3 uur in de marinade en verwerk hem vervolgens met de TRANSFORMA® vleesmolen. Verdeel de avocado en snijd in kleine blokjes met behulp van de TREPPO dobbelsteen- en potloodsnijder. Snijd de komkommer in reepjes van ongeveer 3 mm dik. Was de sla in het vergiet COLINO en leg er de avocado en de tartaar van zalm in de komkommer op. .
Kook de artisjokken en aardappelen in olijfolie en water en pureer ze. Breng op smaak met roomkaas en garneer met tuinkers.