Zoodles met gehaktballetjes
Voor de gehaktballen:
2 takjes tijm
1 ui
2 teentjes knoflook
600 gram (gemengd) gehakt
Zout en peper
1 theelepel gemalen venkelzaad
1 eetlepel paprikapoeder
Voor de saus:
1 ui
2 eetlepels olijfolie
800 gram tomatenblokjes uit blik
Zout en peper
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
En:
2 lente-uitjes
4 courgettes
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
2 takjes peterselie
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Was de tijm, schud droog, pluk de blaadjes eraf en hak fijn. Pel de ui en de knoflook, snijd ze fijn en doe ze in een kom met de tijm en het gehakt. Breng goed op smaak met zout, peper, venkel en paprikapoeder en meng goed. Draai balletjes van ongeveer 4 cm.
Voor de saus: pel de ui en snijd hem in kleine blokjes. Verhit de olie in een diepe pan, fruit de uien, voeg de tomaten toe, breng op smaak met zout, peper en kruiden en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat ze, afgedekt, in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Was en reinig de lente-uitjes en snijd ze in fijne ringetjes. Was en reinig de courgettes en gebruik een spiraalsnijder om er groentennoedels van te maken.
Verhit de olijfolie in een pan en sauteer de zoodles 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper en voeg de lente-uitjes toe. Was de peterselie, schud droog en pluk de blaadjes eraf.
Serveer de zoodles gemengd met de gehaktballetjes en de saus in diepe borden, garneer met peterselie en bestrooi met Parmezaanse kaas.