Fruitsalade met kwarkroom en crumble
Dessert
Voor 4 personen
2 appels
2 peren
2 kiwi’s
30 g physalis
30 g bosbessen
30 g krenten
30 g bramen
vanillesuiker
40 g suiker
50 g roomkaas
tonkabonen
60 g bloem
30 g gemalen hazelnoten
30 g gehakte hazelnoten
50 g suiker
50 g roomboter
kaneel
Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarden per portie: 551 kcal, 2312 kJ, 11 g eiwit, 31 g vet, 56 g koolhydraten
Voor de fruitsalade:
Schil de kiwi. Snijd daarna de appels en peren in vieren en verwijder de klokhuizen. Druk nu alles door de RAPIDO snijder. Plaats het gesneden fruit in een kom met de rest van het fruit en voeg vervolgens een beetje vanillesuiker toe naar smaak.
Voor de hazelnoot crumble:
Voor de hazelnoot crumble meng je alle ingrediënten in de SPEEDWING multihakmachine. Gebruik het mixeropzetstuk hierbij. Verspreid het kruimeldeeg over een bakplaat en bak deze ca. 15 minuten in de oven op 170 °C.
Voor de tonkabonenkwarkroom:
Ondertussen maak je de kwarkroom door de kwark, suiker, roomkaas en geraspte tonkabonen in de SPEEDWING multihakmachine te mixen.
Serveer de fruitsalade met een dotje kwarkroom en besprenkel deze met de crumble. Eet smakelijk!