Fruitsalade met kwarkroom en crumble


Dessert
Voor 4 personen


Ingrediënten

Voor de fruitsalade:
2 appels
2 peren
2 kiwi’s
30 g physalis
30 g bosbessen
30 g krenten
30 g bramen
vanillesuiker

Voor de tonkabonenkwarkroom:
200 g kwark
40 g suiker
50 g roomkaas
tonkabonen

Voor de hazelnoot crumble:
60 g bloem
30 g gemalen hazelnoten
30 g gehakte hazelnoten
50 g suiker
50 g roomboter
kaneel

Bereidingswijze

Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarden per portie: 551 kcal, 2312 kJ, 11 g eiwit, 31 g vet, 56 g koolhydraten

Voor de fruitsalade:
Schil de kiwi. Snijd daarna de appels en peren in vieren en verwijder de klokhuizen. Druk nu alles door de RAPIDO snijder. Plaats het gesneden fruit in een kom met de rest van het fruit en voeg vervolgens een beetje vanillesuiker toe naar smaak.

Voor de hazelnoot crumble:
Voor de hazelnoot crumble meng je alle ingrediënten in de SPEEDWING multihakmachine. Gebruik het mixeropzetstuk hierbij. Verspreid het kruimeldeeg over een bakplaat en bak deze ca. 15 minuten in de oven op 170 °C.

Voor de tonkabonenkwarkroom:
Ondertussen maak je de kwarkroom door de kwark, suiker, roomkaas en geraspte tonkabonen in de SPEEDWING multihakmachine te mixen.

Serveer de fruitsalade met een dotje kwarkroom en besprenkel deze met de crumble. Eet smakelijk!


Aanbevolen producten

Multifunctionele hakmachine Speedwing - Gefu
Multifunctionele hakmachine Speedwing van het merk Gefu. Zonder stroom neemt deze hakmachine het fijnhakken van fruit, groenten, noten, uien en vis voor zijn rekening. Daarnaast kunt u met deze hakmachine ook uw dip of dessert roeren of mixen en ook uw kruiden droog centrifugeren. De hakmachine is gemaakt van hoogwaardig RVS/ Kunststof en heeft een trekmechanisme en een ergonomische trekkabelgreep. De twee snij-elementen zijn gemaakt van Japans lemmetstaal en hebben twee golvend gevormde snijvlakken. De hakmachine heeft een stabiele centrifugemand en wordt geleverd met een luchtdicht bewaardeksel en een schraper. De capaciteit van de hakmachine is 1000 ml en het vulvolume is 800 ml Pluspunten: De inzetstukken zijn eenvoudig te verwisselen  De hakmachine is anti slip door de bodemring  Wordt geleverd includief beschermkappen voor de snijvlakken  De onderdelen, reservoir, centrifugeermand, roerelement, bewaardeksel en schraper, zijn vaatwasserbestendig Minpunt: De hakmachine zelf is niet vaatwasserbestendig Het merk Gefu is 75 jaar geleden begonnen in Eslohe in Sauerland, Duitsland. Vanaf het begin heeft Gefu zich steeds verder ontwikkeld. Vandaag de dag bieden zij exclusieve en praktische designobjecten voor in iedere keuken!

€ 47,99*
RVS Kom MUOVO - Ø 20 cm - Gefu
De verschillende toepassingen en stevige basis zorgen ervoor dat deze kom enorm populair is. De bijbehorende deksel kan de kom luchtdicht afsluiten en is voorzien van transparant kunststof waardoor je de deksel niet hoeft te openen om de inhoud te kunnen zien. De onderkant van de kom is voorzien van een siliconen laag waardoor hij niet zal wegglijden. Verder heeft de kom een maataanduiding van maximaal 2,5 liter aan de binnenkant. De kom is 13,2 cm hoog en heeft een diameter van 20 cm. De kom is ook verkrijgbaar in 3 andere maten. Pluspunten: Anti slip onderkant van siliconen Voorzien van transparante deksel Vaatwasserbestendig Minpunt: Niet geschikt voor de magnetron Duitse degelijkheid met een designvolle twist! Met meer dan 280 best selling items is Gefu specialist in hoge kwaliteit keuken tools. Allemaal gecategoriseerd in een perfecte match voor functionaliteit, kwaliteit en design. Met hun motto ‘Discover Culinary Artistry’ zorgt Gefu niet alleen voor gemak, maar geeft het de hobby kok ook ruimte om zichzelf te verrijken en vormen tot toekomstige chef kok. Dit komt door de innovatieve productiewijze waar de artikelen tot in perfectie worden getest. Zodoende weet je dat je met Gefu gegarandeerd bent van een hoge kwaliteit keuken artikel.

€ 29,99*
Schijfjessnijder Rapido - Gefu
Schijfjessnijder Rapido van het merk Gefu. Deze schijfjessnijder is gemaakt van hoogwaardig RVS met kunststof en heeft getande, speciale messen van Japans lemmetstaal. Het opvangreservoir is transparant en ergonomisch gevormd. Hierin verzemelt u direct de fruit- en groenteschijfjes. Pluspunten Geschikt voor de vaatwasser  Vast te klemmen reservoirbodem  Met de reservoirbodem kunt u resten levensmiddelen uit de messen verwijderen Minpunt: Messen zijn niet instelbaar  Het merk Gefu is 75 jaar geleden begonnen in Eslohe in Sauerland, Duitsland. Vanaf het begin heeft Gefu zich steeds verder ontwikkeld. Vandaag de dag bieden zij exclusieve en praktische designobjecten voor in iedere keuken!

€ 25,99*