Aziatische roerbakrijst met zalm en sojasaus
Voor 4 personen
100 g cashewnoten
150 g courgette (geel)
150 g courgette (groen)
100 g paksoi
100 g paprika
100 g cherrytomaten
50 g lente-ui
50 g taugé
sesam
sojasaus
sesamolie
gember
szechuan peper (zwarte peper)
kalahari woestijnzout (zout)
Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarden per portie: 499 kcal, 2087 kJ, 30 g eiwit, 19 g vet, 51 g koolhydraten
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij.
Rooster de cashewnoten in een pan en zet opzij.
Snijd de courgette in slierten met behulp van de SPIRALFIX en bak deze samen met de fijngehakte gember in een pan met sesamolie. Snijd de paksoi, paprika, cherrytomaten en lente-uitjes en voeg toe aan de pan.
Voeg daarna de sesam, taugé, cashewnoten en rijst toe en breng alles op smaak met zout, peper en sojasaus. Snijd de zalm in blokjes en breng op smaak met zout en peper. Schroei de zalmblokjes aan alle kanten in een pan en bestrijk als laatste met wat sojasaus.
Schep de roerbakrijst op een bord en verdeel de zalmblokjes erop. Eet smakelijk!