Mexicaanse taco's met gehakt en zure room
Vlees
Voor 4 personen
400 g gehakt
200 g mais
100 g uien
1 tomaat
2 chilipepers
1 limoen
200 g zure room
zout, peper, paprikapoeder, rozemarijn, knoflook, zonnebloemolie
Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarden per portie: 721 kcal, 3.019 kJ, 35 g eiwit, 43 g vet, 47 g koolhydraten
Fruit de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook kort in de pan. Voeg vervolgens het gehakt hieraan toe en pureer dit met de WHACKER stamper totdat het gehakt gaar is. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Voeg als laatst de mais toe.
Meng in een aparte kom de zure room met zout, peper, limoensap en de zeste van een halve limoen.
Bereid de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in fijne blokjes. Snijd vervolgens de chilipepers in fijne ringen.
Vul de taco’s met het gehakt, verdeel het zure roommengsel erover en bestrooi deze met tomatenblokjes, chilipeperringen, rozemarijn en de resterende limoenschil. Eet smakelijk!