Gevulde ravioli met ricotta en sinaasappel

Vegetarisch
Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor het deeg:
300 g bloem
2 eieren
1 el olijfolie
1 eigeel om te bestrijken

Voor de vulling:
1 sinaasappel
300 g ricotta
50 g pecorino
1 ei
2 el sinaasappellikeur
zout en peper uit de molen


Voor het koken:
80 g roomboter
2 el sinaasappellikeur

Voor de garnering:
Een klein beetje pecorino
1 tl sinaasappelschil
2 el maanzaad
verse kruiden

Bereidingswijze

Kneed de bloem, eieren en olie tot deeg; voeg eventueel water toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat deze 30 minuten rusten.

Ondertussen maak je de raviolivulling. Rasp wat sinaasappelschil en meng dit vervolgens met de ricotta, pecorino, ei en sinaasappellikeur. Breng op smaak met zout en peper.

Kneed het deeg opnieuw, verdeel deze in porties en rol de deegbollen één voor één uit tot dunne plakken met de PERFETTA pastamachine. Met de onderkant van de RAVENNA raviolivorm snijd je ronde vormen uit het deeg; vul de uitgesneden cirkels met de raviolivulling, bestrijk de randen met eigeel en klap de raviolivorm dicht.

Kook de ravioli 3-4 minuten in ruim gezouten, kokend water. Smelt roomboter in een andere pan en voeg de gekookte ravioli met wat sinaasappellikeur hieraan toe. Roer voorzichtig en serveer met een klein beetje sinaasappelschil, pecorino, maanzaad en verse kruiden.


Aanbevolen producten

Pastamachine Pasta Perfetta - Zwart - Gefu
Pastamachine Pasta Perfetta - Zwart van het merk Gefu.Met deze pastamachine maakt u in een handomdraai drie verschillende soorten pasta; tagliolini, tagliatelle en lasagne. De breedte van de deegtoevoer is 14,5 cm, de dikte is 2 tot 3 mm. Pluspunten: Antislip  Extra hoge tafelklem tot 7 cm  Inclusief pastahendel Minpunt: Kan niet in de vaatwasser Het merk Gefu is 75 jaar geleden begonnen in Eslohe in Sauerland, Duitsland. Vanaf het begin heeft Gefu zich steeds verder ontwikkeld. Vandaag de dag bieden zij exclusieve en praktische designobjecten voor in iedere keuken!

€ 74,99*
Pastamachine - PASTA PERFETTA DE LUXE - Gefu
De Pasta Perfetta De Luxe RVS pastamachine van Gefu is van eerste klas kwaliteit en heeft een mooi retro design. Met de eenvoudig te gebruiken hendel draai je met gemak het deeg door de machine. De antislip voet en de schroefklem geven je extra stabiliteit en veiligheid tijdens het gebruik. De pastamachine wordt geleverd met 3 verschillende opzetstukken waardoor je wel zes verschillende soorten pasta kunt maken! Denk hierbij aan lasagne, lasagne ricce, tagliatelle, taglionini, spaghetti en ravioli. Verder is de deegbreedte 14,5 cm en de deegdikte tussen de 0,2 en 3 mm. De set wordt geleverd met een deegsnijder.Pluspunten:Kan 6 verschillende pastasoorten producerenInclusief deegsnijderMet antislip voet en schroefklemMinpunt:Niet geschikt voor de vaatwasserDuitse degelijkheid met een designvolle twist! Met meer dan 280 best selling items is Gefu specialist in hoge kwaliteit keuken tools. Allemaal gecategoriseerd in een perfecte match voor functionaliteit, kwaliteit en design. Met hun motto ‘Discover Culinary Artistry’ zorgt Gefu niet alleen voor gemak, maar geeft het de hobby kok ook ruimte om zichzelf te verrijken en vormen tot toekomstige chef kok. Dit komt door de innovatieve productiewijze waar de artikelen tot in perfectie worden getest. Zodoende weet je dat je met Gefu gegarandeerd bent van een hoge kwaliteit keuken artikel.

€ 120,99*
Raviolivorm rond 'Ravenna' - Gefu
Raviolivorm rond 'Ravenna' van Gefu. Maak in een handomdraai ravioli met deze handige ravioli vorm van Gefu. Met de onderzijde steek je eenvoudig het deeg uit, je legt het deeg aan de binnenzijde (van te voren een beetje bestrooien met bloem), vullen, de randjes een beetje bestrijken met eiwit, vouwen en klaar! Daarna is de ravialivorm heel gemakkelijk weer schoon te maken, hij kan namelijk gewoon in de vaatwasser. 

€ 30,99*