Gevulde ravioli met ricotta en sinaasappel
Voor 4 personen
300 g bloem
2 eieren
1 el olijfolie
1 eigeel om te bestrijken
Voor de vulling:
1 sinaasappel
300 g ricotta
50 g pecorino
1 ei
2 el sinaasappellikeur
zout en peper uit de molen
Voor het koken:
80 g roomboter
2 el sinaasappellikeur
Voor de garnering:
Een klein beetje pecorino
1 tl sinaasappelschil
2 el maanzaad
verse kruiden
Bereidingswijze
Kneed de bloem, eieren en olie tot deeg; voeg eventueel water toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat deze 30 minuten rusten.
Ondertussen maak je de raviolivulling. Rasp wat sinaasappelschil en meng dit vervolgens met de ricotta, pecorino, ei en sinaasappellikeur. Breng op smaak met zout en peper.
Kneed het deeg opnieuw, verdeel deze in porties en rol de deegbollen één voor één uit tot dunne plakken met de PERFETTA pastamachine. Met de onderkant van de RAVENNA raviolivorm snijd je ronde vormen uit het deeg; vul de uitgesneden cirkels met de raviolivulling, bestrijk de randen met eigeel en klap de raviolivorm dicht.
Kook de ravioli 3-4 minuten in ruim gezouten, kokend water. Smelt roomboter in een andere pan en voeg de gekookte ravioli met wat sinaasappellikeur hieraan toe. Roer voorzichtig en serveer met een klein beetje sinaasappelschil, pecorino, maanzaad en verse kruiden.