Mediterrane aardappel gratin met courgette en olijven
Vegetarisch
Voor 4 personen
200 g courgette
400 ml vloeibare slagroom
100 g gedroogde tomaat
100 g olijven
200 g fetakaas
bieslook en knoflook
zout en peper
Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca. 60 minuten
Voedingswaarden per portie: 628 kcal, 2.627 kJ, 16 g eiwit, 49 g vet, 30 g koolhydraten
Schil de aardappelen. Snijd vervolgens de aardappelen en courgette in schijfjes met behulp van de VIOLI mandoline (op stand 5 mm) en plaats deze in afwisselende lagen in een ovenschaal. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in plakjes en strooi deze over de schijfjes.
Breng room aan de kook en breng op smaak met zout, peper en knoflook. Voeg dit mengsel toe aan de rest van de ingrediënten in de ovenschaal. In een aparte kom plet je de fetakaas met de WHACKER stamper en verdeel je deze over de ovenschaal.
Bak de gratin 45 minuten lang in de oven op 180 °C en serveer met fijngehakte bieslook. Eet smakelijk!