Mediterrane aardappel gratin met courgette en olijven


Vegetarisch
Voor 4 personen

Ingrediënten

600 g aardappelen
200 g courgette
400 ml vloeibare slagroom
100 g gedroogde tomaat
100 g olijven
200 g fetakaas
bieslook en knoflook
zout en peper

Bereidingswijze

Bereidingstijd: ca. 60 minuten
Voedingswaarden per portie: 628 kcal, 2.627 kJ, 16 g eiwit, 49 g vet, 30 g koolhydraten

Schil de aardappelen. Snijd vervolgens de aardappelen en courgette in schijfjes met behulp van de VIOLI mandoline (op stand 5 mm) en plaats deze in afwisselende lagen in een ovenschaal. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in plakjes en strooi deze over de schijfjes.

Breng room aan de kook en breng op smaak met zout, peper en knoflook. Voeg dit mengsel toe aan de rest van de ingrediënten in de ovenschaal. In een aparte kom plet je de fetakaas met de WHACKER stamper en verdeel je deze over de ovenschaal.

Bak de gratin 45 minuten lang in de oven op 180 °C en serveer met fijngehakte bieslook. Eet smakelijk!


Aanbevolen producten

Gehakt Stamper - WHACKER - Gefu
De dagen van het eindeloos gehakt losmaken met een vork, lepel of spatel zijn met deze handige Whacker gehakt stamper eindelijk voorbij! Naast dat je met deze stamper makkelijk het gehakt kunt losmaken, kun je deze stamper ook gebruiken voor het fijnstampen van aardappelen, avocado, feta, tofu, zacht fruit en nog veel meer. De ergonomische handgreep ligt stevig in de hand. Het kunststof is hittebestendig tot 210 °C en is ook veilig te gebruiken in pannen met anti-aanbaklaag zonder dat hij krassen achterlaat. Na gebruik kan hij worden schoongemaakt in de vaatwasser.Pluspunten:Geschikt voor pannen met anti-aanbaklaagErgonomische handgreepHittebestendig tot 210 °CMinpunt:Kan niet worden opgehangenDuitse degelijkheid met een designvolle twist! Met meer dan 280 best selling items is Gefu specialist in hoge kwaliteit keuken tools. Allemaal gecategoriseerd in een perfecte match voor functionaliteit, kwaliteit en design. Met hun motto ‘Discover Culinary Artistry’ zorgt Gefu niet alleen voor gemak, maar geeft het de hobby kok ook ruimte om zichzelf te verrijken en vormen tot toekomstige chef kok. Dit komt door de innovatieve productiewijze waar de artikelen tot in perfectie worden getest. Zodoende weet je dat je met Gefu gegarandeerd bent van een hoge kwaliteit keuken artikel.

€ 13,99*
Koksmes Senso - Gefu
Koksmes Senso van het merk Gefu. Dit mes is gemaakt van hoogwaardig lemmetstaal. De ergonomische handgreep is gemaakt van kunststof met een rubberen bekleding aan de onderzijde voor een veilige grip. Pluspunten: Geschikt voor de vaatwasser  Ergonomische handgreep  Ultralicht Extreem scherp Minpunt: De onderzijde van het handvat bevat rubber, dit is smaakgevoelig. Het merk Gefu is 75 jaar geleden begonnen in Eslohe in Sauerland, Duitsland. Vanaf het begin heeft Gefu zich steeds verder ontwikkeld. Vandaag de dag bieden zij exclusieve en praktische designobjecten voor in iedere keuken!

€ 26,99*
Mandoline Violi, V-Blade - Gefu
V-Cutter Mandoline Violi 2.0 – Gefu Deze compacte mandoline van Gefu beschikt niet alleen over 5 instelbare snijdiktes maar heeft ook twee extra inzetstukken voor juliënne en zeer fijn gesneden groentes. Door middel van de anti-slip pootjes kan je de mandoline op het aanrechtblad zetten zonder dat deze weg glijdt en de vingerbeschermer zorgt voor een veilige werkwijze. De mandoline is in te stellen in 5 snijdiktes variërend van 1 tot 5 millimeter en wordt geleverd inclusief handige bewaarbox voor de bijgeleverde inzetstukken. Het lemmet is van Japans lemmetstaal en dus ijzersterk en razendscherp. Pluspunten: Verstelbaar in 5 diktes Inclusief twee inzetstukken voor juliënne reepjes en zeer fijn gesneden groentes Hoogwaardige kwaliteit staal Minpunt: Niet geschikt om plakken te raspen Duitse degelijkheid met een designvolle twist! Met meer dan 280 best selling items is Gefu specialist in hoge kwaliteit keuken tools. Allemaal gecategoriseerd in een perfecte match voor functionaliteit, kwaliteit en design. Met hun motto ‘Discover Culinary Artistry’ zorgt Gefu niet alleen voor gemak, maar geeft het de hobby kok ook ruimte om zichzelf te verrijken en vormen tot toekomstige chef kok. Dit komt door de innovatieve productiewijze waar de artikelen tot in perfectie worden getest. Zodoende weet je dat je met Gefu gegarandeerd bent van een hoge kwaliteit keuken artikel.

€ 39,99*