
Tomatensoep met knoflookchips
Soep
Voor 4 personen
2 sjalotten
2 el verse tijm (gesneden)
2 el verse kervel (gesneden)
1.2 kg tomaten
200 ml groentebouillon
1 knoflook
2 el olijfolie
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Voedingswaarden per portie: 219 kcal, 924 kJ, 7 g eiwit, 12 g vet, 20 g koolhydraten, 5 g vezels
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Hak de bleekselderij en sjalotten fijn en fruit deze op middelhoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg daarna de gesneden kervel en tijm toe en roer kort. Blus af met de groentebouillon en laat 15 minuten sudderen. Voeg daarna de grof gehakte tomaten toe en dek de pan af met een deksel. Plaats de afgedekte pan in de oven en smoor de groenten voor ca. 60 minuten.
Pel ondertussen de knoflook en snijd fijne schijfjes met behulp van de TARTUFOLO schaaf. Leg de knoflookschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel deze met een scheutje olijfolie en zout.
Haal de soep uit de oven. Zet de temperatuur van de oven nu hoger op 180 °C en bak de knoflookschijfjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Haal de soep door de FLOTTE LOTTE passeerzeef en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de knoflookchips.