Vegan Couscoussalade met Vijgenvinaigrette
Vegetarisch & Vegan
Voor 2 personen
100 g couscous
3 paprika’s (geel, rood en groen)
radicchio
5 balsamico-uien
4 vijgen
20 ml olijfolie
20 ml rode wijn
2 el agavediksap
zout en peper uit de molen
tijm
Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.
Om de vinaigrette te maken klop je in een diepe kom de balsamico-azijn luchtig en voeg je geleidelijk de olijfolie hieraan toe. Klop de vinaigrette daarna nogmaals kort op met het vruchtvlees van 2 vijgen, de agavesiroop, rode wijn en tijm. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
Gebruik de SPIRALFIX spiraalsnijder (op stand 50 mm) om de paprika’s tot fijne sliertjes te snijden. Snijd de radicchio in juliennereepjes met behulp van de VIOLINO mandoline.
Plaats de ingrediënten laag voor laag in een groot glas, jampot of weckpot om een laagjessalade te creëren en serveer met de vijgenvinaigrette. Garneer de salade met de overige in vieren gesneden vijgen, de gehalveerde balsamico-uien en wat tijm.