Chocolade brownies met ananas en munt garnering
Dessert
Voor 4 personen
125 g roomboter
250 g pure chocolade
2 eieren
170 g suiker
150 g bloem
1 tl bakpoeder
1 snufje zout
kaneel, rode peper, kruidnagel
Voor de garnering:
400 g ananas
100 ml ananassap
40 g suiker
maïzena
verse muntblaadjes
poedersuiker
Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Voedingswaarden per portie: 993 kcal, 4154 kJ, 12 g eiwit, 49 g vet, 123 g koolhydraten
Smelt de chocolade met de roomboter volgens de au bain-marie techniek. Klop de suiker, zout en eieren luchtig in een kom en roer hier het chocoladebotermengsel door. Voeg vervolgens de bakpoeder, kaneel, rode peper en kruidnagel toe en meng het beslag met een spatel.
Vet een bakplaat in en vul deze met het browniebeslag. Bak ongeveer 30 minuten lang op 180 °C.
Snijd de ananas in fijne blokjes en hak de muntblaadjes fijn; zet aan de kant. Kook het ananassap met de suiker en bind het met een beetje maïzena. Voeg de ananasblokjes en fijngehakte muntblaadjes hieraan toe.
Snijd de brownie in vierkantjes, bestrooi deze met poedersuiker en serveer met de ananas- en muntgarnering.