Zalmfilet met spiraalgroenten in citroenboter
Voor 2 personen
zout
boter
3 el boter
3 el olijfolie
2 sjalotten
4 el citroensap
2 knoflookteentjes
wat verse peterselie
4 wortels
2 kleine courgettes
2 peterseliewortels
Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Snijd de wortels, courgette en peterseliewortels tot eindeloze spiralen met de SPIRELLI spiraalsnijder. Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook eerst de spiraal gesneden wortels 4 minuten lang, voeg daarna de peterseliewortels toe en kook voor 1 minuut. Als laatste voeg je de courgettes toe en kook je deze kort. Zeef de groenten en leg aan de kant.
Was de zalm, dep droog en breng lichtjes op smaak met zout en peper. Verwarm wat boter in de pan en bak de zalm (op de huid) voor ongeveer een minuut. Draai de zalm om, verlaag de temperatuur en laat de zalm nog een minuut bakken. De zalm moet van binnen nog ‘doorschijnend’ zijn om al zijn goedheid te behouden.
Smelt ondertussen de boter in een pan, voeg de olie toe en fruit de fijngesneden sjalotten totdat ze glazig zijn. Voeg daarna de fijngesneden knoflookteentjes toe en roer het citroensap erdoor.
Schik de zalmfilets en sprenkel er wat citroenboter over. Wentel de groentespiralen in de overgebleven citroenboter en rol ze met een keukenpincet op tot groenterollades. Garneer met verse peterselie en genieten maar!