Burrata salade met pesto en geroosterde tomaten
Vegetarisch & Vegan
Voor 4 personen
4 rijpe, stevige tomaten
1 tl zout
1 snufje suiker
100 ml olijfolie
1 teentje knoflook
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
100 ml extra virgin olijfolie
1 tl pijnboompitten
½ teentje knoflook
1 snufje zout
Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca. 20 minuten (zonder bak- en rusttijd)
Om de tomaten makkelijk te kunnen schillen, blancheer je eerst de tomaten enkele seconden in kokend water en koel je ze daarna direct af in ijskoud water. Schil vervolgens de tomaten en snijd deze met de POMO tomatendeler.
Leg de tomaten op een bakplaat en bestrooi deze lichtjes met zout en suiker. Bak de tomaten ca. 2 uur lang in de oven op 80 °C en bewaar na afloop in een kom.
Snijd de knoflook in blokjes, hak de kruiden fijn en meng deze samen met de olijfolie. Dit mengsel laat je minimaal een nachtje staan.
Voor de pesto doe je de basilicum, knoflook en pijnboompitten in een blender en voeg je hier geleidelijk olijfolie aan toe tijdens het mixen. Breng vervolgens op smaak met zout.
Serveer een halve burrata per persoon en garneer met de tomaten en pesto.